MISOPROSTOL CYTOLOG

MTP Kits - Tablet Mifepristone untuk penggunaan lisan(telan) - Pengenalan - Dolly Women's Care
 • Mengandungi – Misoprostol (200mcg)
 • Pengilang -Zydus Healthcare Limited
 • Penyimpanan – Simpan di bawah suhu 30 ° C dan jauhi dari pencahayaan


CYTOLOG 200MG TABLET adalah prostaglandin yang meningkatkan pengecutan rahim dan melebarkan (membuka) serviks, sehingga menamatkan kehamilan. Oleh itu, CYTOLOG 200MG TABLET menyebabkan penamatan kehamilan dan mesti digunakan berperingkat untuk pengguguran perubatan.

Cytolog Tablet digunakan untuk pengguguran perubatan. Pengguguran adalah prosedur untuk menamatkan kehamilan. Ia menggunakan ubat atau pembedahan untuk membuang embrio atau janin dan plasenta dari rahim. Prosedurnya dilakukan oleh doktor berlesen.

Keputusan untuk menamatkan kehamilan adalah sangat peribadi. Sekiranya seseorang berfikir untuk melakukan pengguguran, pastikan anda mengikuti kaunseling dari pakar bertauliah.

Dalam pengguguran perubatan:

Cytolog Tablet digunakan untuk menyebabkan pengguguran pada awal kehamilan. Ia digunakan sehingga minggu ke-10 kehamilan (sehingga 70 hari selepas hari pertama haid terakhir anda). Ubat ini berkesan menyekat hormon wanita semula jadi.

Kesan sampingan dari Misoprostol Cytolog. Sebahagian besar kesan sampingan tidak memerlukan perhatian perubatan dan hilang ketika tubuh anda menyesuaikan diri dengan ubat. Berundinlah dengan doktor anda jika mereka berterusan atau jika anda bimbangkan mereka.

Kesan sampingan biasa dari Cytolog:

 • Loya
 • Muntah
 • Cirit-birit
 • Kekejangan
 • Pengecutan rahim
 • Kekejangan rahim
 • Pendarahan Dalaman
 • Jangkitan selepas pengguguran (akibat tidak menjaga kebersihan)


Cara penggunaan Misoprostol Cytolog tablet ini dalam dos dan tempoh yang disarankan oleh doktor anda. Menelannya secara keseluruhan. Jangan mengunyah, menghancurkan atau memecahkannya (KEMAM). Atau anda boleh memasukkan kedalam faraj vagina. Anda akan mengambil misoprostol dengan segera, atau sehingga 48 jam selepas anda mengambil pil pertama (Mifepristone) doktor atau jururawat anda akan memberitahu anda bagaimana dan bila mengambilnya. Ubat ini menyebabkan kekejangan dan pendarahan untuk mengosongkan rahim anda.

Beli Pil Pengguguran - Cytolog & Cytotec di Malaysia WhatsApp 013-760 1040

MISOPROSTOL CYTOTEC

Misoprostol - Digunakan untuk mencegah bisul perut semasa anda mengambil NSAID - Pengenalan - Dolly Women's Care

Misoprostol adalah ubat prostaglandin sintetik yang digunakan untuk mencegah dan merawat ulser perut, memulakan buruh, menyebabkan pengguguran, dan merawat pendarahan selepas bersalin kerana pengecutan rahim yang lemah. Misoprostol diambil dari mulut apabila digunakan untuk mencegah ulser gastrik pada orang yang mengambil NSAID.

Cytotec boleh membahayakan kehamilan (boleh menyebabkan pengguguran) dan dengan itu menyebabkan bahaya pada janin ketika diberikan kepada wanita hamil. Cytotec boleh menyebabkan kontraksi rahim, pendarahan rahim, dan pengguguran.

 • Jenama: Cytotec
 • Nama Generik: Misoprostol
 • Simpan pada atau di bawah 25°C (77°F), di tempat kering.

Label produk ini mungkin telah dikemas kini. Untuk maklumat lengkap mengenai perundingan terkini, sila lawati www.pfizer.com

Cytotec adalah ubat oral yang biasa digunakan untuk pecah darah dan berfungsi dengan melembutkan serviks untuk memungkinkan pelebaran lebih mudah dan menghasilkan kontraksi. Dalam kebanyakan kes, Cytotec adalah ubat yang selamat dan boleh dipercayai yang dapat membuat pekerja lebih mudah untuk wanita apabila diberikan dengan betul.

Cytotec (Misoprostol) ditunjukkan untuk mengurangkan risiko NSAID (ubat anti-radang nonsteroid, termasuk aspirin) – ulser gastrik yang disebabkan pada pesakit yang berisiko tinggi mengalami komplikasi dari ulser gastrik, misalnya, orang tua dan berusia sebagai pesakit yang berisiko tinggi mengalami ulserasi gastrik, seperti pesakit dengan seumur hidup ulser. Cytotec belum terbukti dapat mengurangkan risiko ulser duodenum pada pesakit yang mengambil NSAID. Cytotec harus diambil selama terapi NSAID. Cytotec terbukti dapat mengurangkan risiko ulser gastrik dalam kajian terkawal selama 3 bulan. Ia tidak memberi kesan, berbanding dengan plasebo, pada sakit gastrointestinal atau ketidakselesaan yang berkaitan dengan penggunaan NSAID.

Kesan sampingan yang biasa termasuk cirit-birit,sakit perut, loya, sakit perut, angin atau sebu perut, pendarahan atau bintik faraj, aliran haid yang banyak.

Masukkan empat tablet 200-mcg (atau yang setara) ke dalam vagina ATAU di mulut di bawah lidah atau di pipi pipi. Sekiranya tablet diletakkan di bawah lidah atau di kantung pipi, tahan di mulut selama 20-30 minit untuk membiarkannya larut, dan kemudian telan serpihan yang tinggal.

Misoprostol dan Mifepristone terbukti berkesan untuk pengguguran perubatan sehingga kehamilan 9 minggu. Apabila digunakan sendiri, kadar pengguguran lengkap yang berjaya turun menjadi ~ 60%. Telah ditunjukkan bahawa dengan menambahkan air ke misoprostol, kadar kejayaan meningkat menjadi 92%.

Tablet Cytotec 100-mcg berwarna putih, bulat, dengan SEARLE deboss di satu sisi dan 1451 di sisi lain.

Tablet Cytotec 200-mcg berwarna putih, heksagon, dengan SEARLE dibongkarkan di atas dan 1461 deboss di bawah garis di satu sisi dan perut berganda di bahagian lain.

Cytotec dikhas gunakan untuk ulser dan gastrik dengan ubat anti-radang nonsteroid (NSAID), termasuk aspirin, untuk mengurangkan peluang mengembangkan ulser gastrik yang disebabkan oleh NSAID.

Cytotec hanya boleh diambil mengikut arahan yang diberikan oleh doktor. Sekiranya pesakit mempunyai pertanyaan atau masalah dengan Cytotec, doktor harus segera dihubungi.